Planer framöver

Nu är äntligen December över och vi kan börja titta framåt emot ett nytt år. Hela jul och nyårsledigheten var extra utmanande detta år, dels för att jag redan varit hemma sedan Oktober, men även många andra faktorer.

Dels så började December med lite magsjuka och feber, både för mig och Mia. Sen så var det all förberedelser för Max 5 års kalas, vilket känns som att det höll på i en vecka. Efteråt så återhämtade vi oss aldrig riktigt och huset var kaos. Sen kom lite mer sjukdomar, samt att vi valde att hålla Max hemma sista veckan innan jul, på grund av de ökande spridning av olika sjukdomar (främst RS) som vi ville undvika att få hem.

Tanken var ju att vi skulle ha julen hemma hos oss, men då vi inte hade någon ork eller tid att städa och fixa i ordning så valde vi att fira hemma hos mina föräldrar. Sedan efter julafton så kom alla mellandagar då Mia hade skoluppgifter att göra, och vädret var både tråkigt, samt att vi valde att hålla oss hemma fortfarande på grund av smittorisken. Det blev mycket TV-spel (Max upptäckte Pokemon till Switch…), och stillasittande. Fullständigt uttråkad.

Sen när det närmade sig nyår så var planen att vi skulle fira med mina syskon hemma hos oss. En plan som gick i kras så både min bror blev sjuk, samt att jag och Elise båda blev dunder förkylda. Så nyårsafton och dagen spenderade jag och Elise i sängen för att kurera oss, samtidigt som Mia hade en stor hemtenta att på klar och Max var hemma uttråkad.

Var ett par jobbiga dagar där, men så fort jag blev frisk och Mia blev klar med sin hemtenta så var det som att alla spänningar släppte och vi kunde andas ut, nu var December kaoset över.

Nu börjar 2023 och vi börjar planera hur vi gör med mitt jobb och med resterande av Mias studier. Och det känns som att vi har gjort en bra plan nu, även om det kan hända saker på vägen som gör att vi måste ändra den.

Planen ser ut som följer:

Nästa vecka (16e Januari) börjar Mias VFU och hon kommer att köra den till slutet av Mars. Då är planen att jag tar Elise på dagen när hon är på skolan. Sen när hon är klar så kommer hon hem och tar över och jag får sätta mig och jobba. Har även fått hjälp från min mamma som kan passa Elise på Onsdagar så att jag kan åka in till kontoret. Så jag kommer att jobba ca 50%.

Sen efter VFU så har Mia sin slutuppsats kvar, och då är planen att jag går tillbaka och jobbar 100%, med 1 dag hemifrån (Måndagar) och mamma fortsätter att passa Elise på Onsdagar. Om vi får som vi vill så kan detta även göra att Max får gå fulltid på förskolan, alltså inte bara 25 timmar i veckan och hemma Fredagar. Vilket gör att han och jag kan återgå till vårt lämna/hämta schema som vi hade innan Elise kom.

Känns som en väldigt bra plan, och jag gillar att planera! Sen kommer saker säkert ändras och det kommer bli tuft i perioder att få allt att klaffa, men får bara bli bättre att förbereda och preppa veckorna och dagarna.